Skolemiljøet

Vejen gymnasium og hf har undervisning på højt fagligt niveau i fokus, men VG er meget mere. Alle vores elever kommer på hyttetur (Stx) eller til København (hf) på første år. På andet år er der en flerdages-ekskursion og i 3.g (Stx) ligger den store studietur, som de sidste par år har gået til destinationer som Dublin, Lissabon, London, Barcelona eller andre storbyer med mulighed for et spændende fagligt program. Derudover har vi hvert år flere sjove og spændende fællesarrangementer, og vore seneste gæster inkluderer Daniel Rye, Per Vers, Emil Thorup, Hjerne Madsen, Chris MacDonald, Anders Lund Madsen og mange andre.

Alle 1.g’ere og alle 1. hf’ere kommer på hyttetur eller københavnertur, hvor formålet er at lære sine nye klassekammerater og skolen bedre at kende og på den måde blive trygge ved skolen og hinanden. Vores hyttetur er med en overnatning, og efter 24 intense og sjove timer kender alle hinanden på godt og ondt – og alle er meget klogere på, hvad det vil sige at være elev på Vejen gymnasium og hf.

Derudover kommer alle elever på Vejen gymnasium og hf i løbet af deres 2 eller 3 år på Vejen gymnasium og hf til at opleve alsidig undervisning, hvor en del aktiviteter foregår ude af huset. Vi har for nyligt haft ekskursioner til fx Hamborg, Flensborg, AROS, Randers Regnskov, Fiskeri- og Søfartsmuséet, Vadehavet og meget andet.

Idræt og bevægelse

Idræt og bevægelse har en særlig plads på VG, og vores elever deltager hvert år i turneringer mod andre gymnasier, ligesom vi har vores interne turneringer. En klassiker på VG er den traditionsrige hockeyturnering, der hvert år afgøres i den store finale i Hal 1 i Vejen Idrætscenter. Da vi ligger nabo til Vejen Idrætscenter, er der rig mulighed for at dyrke netop den sport og idræt, der interesserer dig.

Elevråd og festudvalget Hanibal

Eleverne på Vejen gymnasium og hf har stor indflydelse på deres gymnasium igennem de to elevorganisationer elevrådet og festudvalget Hanibal. Elevrådet har indflydelse på gymnasiets dagligdag, fællesarrangementer, indretning, og elevrådet vælger to repræsentanter til skolens bestyrelse. Festudvalget Hanibal har en helt central rolle, når det kommer til skolens fester og caféer. Hanibal arrangerer fire fester og fire caféer hvert år.

Talenter på VG

De mange dygtige elever på Vejen gymnasium og hf har mulighed får at deltage i særlige talent-tiltag. De sidste mange år har skolen sendt elever til Akademiet for Talentfulde Unge, ligesom skolens elever har klaret sig særdeles godt til Georg Mohr matematikkonkurrence og lignende. Vejen gymnasium og hf tilbyder også de mest talentfulde elever at arbejde som medhjælper til lektiecaféerne.

Musical

Skolen har tradition for at afholde musical hvert eller hvert andet år. Musicalen indebærer et kæmpe set-up, med mere end 75 deltagende elever fra både Stx og hf. Udover en masse god musik styrker musicalen det sociale sammenhold på skolen, da arbejdet med musicalen indebærer masser af aftener og eftermiddage med sangtræning, dans, og arbejdet med kostymer og kulisser. Det hele kulminerer weekenden op til premieren, hvor hele musicalholdet overnatter på skolen for at få det sidste på plads inden premieren.

Gallafesten

Den årlige gallafest på Vejen gymnasium og hf er årets højdepunkt på skolen, hvor mere end 1.000 elever og forældre fejrer, at skolens afgangsklasser snart kan kalde sig studenter. De mange flotte kjoler, musikken, les lanciers, herrer i kjole og hvidt og den overdådige menu danner rammen om en helt igennem uforglemmelig oplevelse for alle gallafestens deltagere.