Kontakt Vejen Gymnasium & HF

Musisk-sproglig studieretning

Musik A og Engelsk A

 Hvis du interesserer dig for musik og sang og gerne vil udvikle dine kommunikative og analytiske evner, så er den musisk-sproglige studieretning noget for dig.


Kombinationen med musik og engelsk på A-niveau giver dig stor indsigt i engelsk kultur og samfundsforhold og på musiksiden vil en stor del af den musik, som du kommer til at beskæftige dig med, komme fra den engelsksprogede del af verden. Som et eksempel kan nævnes nogle af 80’ernes globale superstjerner: Michael Jackson, Prince, Madonna og Bruce Springsteen. 

 

Skolens musisk-kreative miljø

Studieretningen vil også give dig rig lejlighed til at deltage i skolens musisk-kreative miljø, som bl.a. omfatter den årlige musical.

 

 Undervisningsformer

Undervisningen vil blive tilrettelagt, så du bliver præsenteret for mange forskellige arbejdsformer. Fra det tværfaglige og gruppeorienterede til den mere individuelle og solistiske performance. 

 

 Forudsætninger

Det er ikke noget krav, at du på forhånd har nodekendskab eller instrumentale færdigheder, men det forventes, at du er parat til at gøre en indsats for at nå et højt fagligt niveau både på det praktiske og teoretiske område.

 

  Videregående uddannelser

Studieretningen opfylder de specifikke adgangskrav på størstedelen af de mellemlange videregående uddannelser. På de lange videregående uddannelser opfylder den adgangskravene på de fleste fag indenfor humaniora og samfundsvidenskaberne. Den kvalificerer ikke til længerevarende naturvidenskabelige uddannelser, ingeniøruddannelser, medicin m.m. Afprøv evt. Adgangskortet på ug.dkSe mere om adgangskrav til erhvervakademier og professionsbachelorer samt bacheloruddannelser (universiteterne) ved at klikke på de to link.

Mål og indhold, Musik A

Se nærmere på ministeriets hjemmeside.

Mål og indhold, Engelsk A

Se nærmere på ministeriets hjemmeside.

 

Hvad siger eleverne:

"Musik var allerede en del af vores liv før gymnasiet, og vi ville derfor gerne have det med os videre under vores uddannelses forløb. Den musiske linje giver mulighed for både teori og praksis, i form af bla. sammenspil. Vi har selv stor indflydelse på undervisningen, og vi oplever, hvor vigtigt både selvstændighed, disciplin og ikke mindst samarbejde bliver for de endelige resultater. Vi vil alle tre videre med musikken ’i det virkelige liv’, men vi ved også, at flere af de andre på linjen skal ad helt andre veje.”  

Alexander, Christian & Jacob.

Top