Info til nye elever på Vejen gymnasium og hf

Velkommen til nye elever

- Det er stadig muligt at søge optagelse ved direkte henvendelse til gymnasiet.

HUSK også muligheden for at kombinere sport og ungdomsuddannelse gennem sportscampus: http://www.campusvejen.dk/da/sportscampus/

Se de nye klasser

Klasserne er endnu ikke dannet. Vi håber at have de nye klasser klar ca. 1. juni. Vi skriver her på siden, så snart I kan se de nye klasser.

Vær opmærksom på, at på STX gælder klasserne kun i 3 måneder (i grundforløbet). Herefter skal alle vælge studieretning, hvorefter de ”endelige” klasser dannes.

På HF gælder klasserne for begge år.

Ringetider:

Skolens ringetider er i videst muligt omfang afstemt med bus- og togtider til og fra Vejen.

1. modul    7.55 -  9.00

2. modul    9.10 - 10.15

3. modul  10.25 - 11.30

4. modul  11.50 - 12.55

5. modul  13.05 - 14.10

6. modul  14.20 - 15.25 (Vi har oftest ikke undervisning, men frivillig lektiecafé i 6. modul)

Bus- og togkort

Skal du bruge offentlig transport til skolen, kan du få rabat til et bus- eller togkort. Det kaldes et Ungdomskort og koster ca 350 kr. om måneden

Du kan søge om det på www.ungdomskort.dk. Du skal bruge Nem-Id ved bestilling af Ungdomskortet

Hvis du ikke har et Nem-Id, så bestil det allerede nu. Bemærk, at ungdomskortet først kan søges fra 1. juli.

Du finder mere info ungdomskortet her.

SU:

Du skal være fyldt 18 år for at kunne få SU til en ungdomsuddannelse. Du kan få SU fra kvartalet efter, du er fyldt 18 år.

Du kan søge om SU via www.su.dk fra 1. juli.

PC'er på gymnasiet

Vi anbefaler ikke en bestemt type pc på gymnasiet, men da PC'en er et vigtigt arbejdsredskab, er der to ting, du bør være opmærksom på:

- Nogle modeller som (f.eks. Crome Book eller lignende) har ikke lagerplads og kan derfor ikke køre alle gymnasiets programmer.

- Nogle modeller med styresystemet iOS giver problemer med enkelte programmer og hardware.

Vi stiller dog IT-support til rådighed, og langt de fleste problemer kan afhjælpes.

Intro:

Fælles introtur for 1.g, Stx 2018 ligger torsdag d. 23.8. til fredag d. 24.8. (pris 300,-)

Københavnertur for 1.hf 2018 ligger fra tirsdag d. 18.9. til torsdag d. 20.9. (pris 600,-)

Vi holder introfest for alle nye elever fredag d. 24.8. 2018.