Info til nye elever på Vejen gymnasium og hf

Velkommen til nye elever

- Det er stadig muligt at søge optagelse ved direkte henvendelse til gymnasiet.

HUSK også muligheden for at kombinere sport og ungdomsuddannelse gennem sportscampus: http://www.campusvejen.dk/da/sportscampus/

Se de nye klasser

NU kan du se de nye klasser for næste skoleår.

Klik på ”Lectio” øverst på siden.

Når du kommer ind på ”Lectio” skal du øverst på siden ændre skoleåret til 2018/2019, klik på ”Elev” og find dit eget navn. Efter dit navn står din nye klasse i parentes. Herefter klikker du øverst på ”Hovedmenu”, ”Klasse” og så din nye klassebetegnelse og endelig på ”Klassens elever”

Så snart skemaet er klar – formentlig omkring den 10. juli – kan du se dit skema på lectio.

VIGTIGT:
I grundforløbet på Stx (13/8-4/11) undervises alle elever i det samme pensum.

I uge 41 skal Stx-elever vælge endelig studieretning, hvorefter der dannes nye/endelige klasser.

På HF gælder klasserne for begge år - dog kommer man i 2. HF til også at gå på fagpakkehold.

Ringetider:

Skolens ringetider er i videst muligt omfang afstemt med bus- og togtider til og fra Vejen.

1. modul    7.55 -  9.00

2. modul    9.10 - 10.15

3. modul  10.25 - 11.30

4. modul  11.50 - 12.55

5. modul  13.05 - 14.10

6. modul  14.20 - 15.25 (Vi har oftest ikke undervisning, men frivillig lektiecafé i 6. modul)

Bus- og togkort

Skal du bruge offentlig transport til skolen, kan du få rabat til et bus- eller togkort. Det kaldes et Ungdomskort og koster ca 350 kr. om måneden

Du kan søge om det på www.ungdomskort.dk. Du skal bruge Nem-Id ved bestilling af Ungdomskortet

Hvis du ikke har et Nem-Id, så bestil det allerede nu. Bemærk, at ungdomskortet først kan søges fra 1. juli.

Du finder mere info ungdomskortet her.

SU:

Du skal være fyldt 18 år for at kunne få SU til en ungdomsuddannelse. Du kan få SU fra kvartalet efter, du er fyldt 18 år.

Du kan søge om SU via www.su.dk fra 1. juli.

PC'er på gymnasiet

Vi anbefaler ikke en bestemt type pc på gymnasiet, men da PC'en er et vigtigt arbejdsredskab, er der to ting, du bør være opmærksom på:

- Nogle modeller som (f.eks. Crome Book eller lignende) har ikke lagerplads og kan derfor ikke køre alle gymnasiets programmer.

- Nogle modeller med styresystemet iOS giver problemer med enkelte programmer og hardware.

Vi stiller dog IT-support til rådighed, og langt de fleste problemer kan afhjælpes.

Intro:

Fælles introtur for 1.g, Stx 2018 ligger torsdag d. 23.8. til fredag d. 24.8. (pris 300,-)

Københavnertur for 1.hf 2018 ligger fra tirsdag d. 18.9. til torsdag d. 20.9. (pris 600,-)

Vi holder introfest for alle nye elever fredag d. 24.8. 2018.